0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Gebakken kippendij met pruim en olijf

    Voor wie al van kip houdt. Dit recept wordt snel een favoriet bij het hele gezin, geserveerd met een frisse groene salade. Ook een geweldig recept om de kinderen erbij te betrekken!

    Porties 2, Voorbereidingstijd 15 m, Bereidingstijd: 20 m
    Notenvrij
    Zuivelvrij
    Glutenvrij
    Lactosevrij

    Ingrediënten

    • 5 grams salie, vers
    • 20 gram boter
    • 2 kippendijen
    • 100 gram pruimen
    • 50 gram groene en zwarte olijven, pitloos
    • 2 sjalotje
    • 1 knoflook, knol
    • 20 gram citroen
    • 1 snufjes zwarte peper, versgemalen
    • 1 snufjes zeezout
    • 1 theelepels of olijfolie

    Bereiding

    • 1. Hak de salie fijn en vermeng met de boter. Duw de salieboter onder het vel van de kippendij. Halveer de pruimen en verwijder de pitten.
      Rasp schil van de citroen.
    • 2. Leg de kip in het bakaccessoire en voeg de knoflook, pruimen, citroen en sjalot toe. Bestrooi de kip met citroenrasp en kruid met versgemalen peper en zeezout. Bedruppel alles met olijfolie.
    • 3. Zet het bakaccessoire in de mand van de Airfryer en bak voor 15 minuten op 170 graden
    • 4. Gril de kip goudkleurig voor 5 minuten op 200 graden
    • 5. Knijp de gepofte knoflook uit de velletjes en pureer met een vork. Pel de sjalotjes.
    • 6. Serveer de gebakken kip met een beetje knoflookpuree eroverheen, samen met de sjalot, pruim en olijf.
    • Tip van de Chef: Eventueel kan halverwege voorzichtig het braadvocht over de kip worden gegoten, voor een nog sappiger resultaat.

      Lekker met gebakken aardappelen of rijst!
    Gebakken kippendij met pruim en olijf

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.