Je Airfryer hoef je niet alleen te gebruiken voor friet bakken, maar ook voor het poffen van aardappels is de Airfryer zeer geschikt.
Pak altijd kruimige aardappels en vul ze op deze 3 populaire wijzen. Succes en eet smakelijk!
Porties 4, Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 4 grote kruimige aardappels
- 2 eetl olijfolie
- Zeezout
- Zwarte peper
- Frisse knoflooksaus:
- 125 ml Griekse yoghurt 0%
- 20 gram vers gesneden bieslook
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout uit de molen
- Blauwe kaassaus:
- 200 ml crème fraÎche
- 100 gram blauwe kaas, bijv. Roquefort
- 1 eetlepel mayonnaise
- 15 gram fijn gesneden peterselie
- Peper en zout uit de molen
- Gerookte zalm en garnalen saus:
- 4 eetlepels Griekse yoghurt 0%
- 1 theelepel tomatenketchup
- Versgemalen peper
- Citroensap
- 2 eetlepels fijngehakte dille
- 50 gram fijngesneden gerookte zalm
- 50 gram holllandse garnalen
Bereiding
- 1. Prik met een vork een paar gaatjes in de aardappel en leg deze op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met een beetje olie. Breng op smaak met zout en peper.
- 2. Vouw de folie dicht en leg ze ongeveer 25 min in de frituurmand van je Airfryer.
- 3. Maak ondertussen de saus naar keuze. Voor alle sauzen geldt het volgende: houd van elk wat garnering apart zoals bieslook, zalm en roquefort.
- 4. Stop de rest in een multichopper of snijd het fijn met een mes. Meng alle ingrediënten door elkaar tot een mooie saus.
- 5. Haal de aardappel voorzichtig uit de folie en maak met een mes een inkeping in het midden. Haal met een vork een beetje aardappel los. Schep de saus er over en garneer met de overgebleven ingrediënten.