Het is belangrijk dat je de Philips Avent-borstkolf regelmatig schoonmaakt. Ontdek hoe je je borstkolf hygiënisch onderhoudt.
Hoe moet ik de Philips Avent-borstkolf schoonmaken/steriliseren?
Volg de instructies
Maak de borstkolf schoon en steriliseer deze volgens de onderstaande instructies.
Opmerking: Als je de elektrische borstkolf gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken over het steriliseren van de siliconenslangetjes en dopjes, omdat de melk hier niet mee in aanraking komt. Maak de motorunit en adapter niet schoon onder water, maar veeg deze schoon met een zachte, vochtige doek.
Haal de borstkolf uit elkaar
- Haal eerst de borstkolf uit elkaar en schroef de fles van de borstkolf. Zorg ervoor dat je de melk meteen gebruikt of bewaar deze in de koelkast (tot 48 uur en niet in de deur) of vriezer (tot 3 maanden).
- Haal de stekker uit het stopcontact (als je de elektrische borstkolf gebruikt). Daarna kun je de borstkolf voorzichtig verder uit elkaar halen
- Verwijder het witte ventiel. Wees voorzichtig wanneer je het witte ventiel verwijdert en wanneer je het schoonmaakt. Als het beschadigd raakt, werkt je borstkolf niet meer goed. Verwijder het witte ventiel door voorzichtig aan het geribbelde lipje aan de zijkant van het ventiel te trekken.
Spoel met warm water
Maak alle onderdelen (behalve de motorunit en de adapter) schoon in warm water met wat mild afwasmiddel en spoel de onderdelen daarna goed schoon. Je kunt de onderdelen ook schoonmaken in de vaatwasmachine (alleen op het bovenste rek). Maak het ventiel schoon door het voorzichtig tussen je duim en wijsvinger te rollen in warm water met een beetje afwasmiddel. Steek geen voorwerpen in het ventiel, anders kan het beschadigd raken.
Steriliseer de borstkolf
Steriliseer alle onderdelen (behalve de siliconenslangetjes, dopjes, motor en adapter) in een Philips Avent-stoomsterilisator of door ze 5 minuten uit te koken. Laat de onderdelen afkoelen nadat de sterilisatiecyclus is voltooid. De borstkolf kan direct na de sterilisatie nog te warm zijn om aan te raken.