Een kapsalon is een gerecht oorspronkelijk afkomstig uit Rotterdam.
Het verhaal gaat rond dat een kapper deze lunch elke dag kwam halen bij zijn vaste shoarmazaak.
Deze variant uit de Airfryer bevat minder calorieën, echt een aanrader!
Porties 4, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- 600 gram diepvriesfriet
- 500 gram kipdijfilet
- 1 eetlepel arachideolie
- shoarmakruiden
- zakje gesneden ijsbergsla
- 1 rode ui
- 4 rode tomaten
- 1 komkommer
- 30 gram jonge geraspte kaas
- bosje verse peterselie
- 250 gram Griekse yoghurt
- 3 tenen knoflook geperst
- rode bieten scheuten
Bereiding
- Snijd de kipdijfilet in dunne reepjes. Maak een marinade van de arachideolie en de shoarmakruiden en marineer de kipreepjes voor minimaal 2 uur. Bak de reepjes in de Airfryer voor minimaal 10 minuten op 200 graden. Snijd in de tussentijd de tomaat en komkommer in plakjes en de rode ui in ringen. Pers de knoflook uit en snijd deze samen met de peterselie fijn. Maak van de komkommer, tomaat en sla een salade. Meng de peterselie en knoflook door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper. Wanneer het vlees krokant is gebakken, haal het vlees dan uit de Airfryer en bak de friet in de Airfryer voor ongeveer 13 minuten op 200 graden
- Maak nu de kapsalon op door de gebakken friet in de bakjes te verdelen. Leg daarop de gebakken kipreepjes en daarop een laagje salade. Daarop de yoghurtsaus als laatste de geraspte kaas. Zet de kapsalons even terug in de Airfryer, indien mogelijk op de grillpan en laat de kaas gratineren voor 3 minuten op 200 graden. Strooi als laatste de rode bieten scheuten over de kapsalons en smullen maar!
- Tip van de Chef: Koop 4 vuurvaste bakjes die in de Airfryer passen