Wist je dat veel meer dan friet kan bereiden in je Airfryer? Dankzij de accessoires kun je met een Airfryer vanalles bereiden; ook gestoofde vis. En omdat je met lucht bakt kun je de aardappelrozetten er meteen bij doen!
Porties4,Bereidingstijd:30 minuten
Hoofdgerechten
Groenten
Aardappelen
Airfryer
Vis
The Philips Chef
Ingrediënten
4 grote stukken kabeljauw
1 grote ui
2 citroenen
15 gram boter (om de vis in te bakken)
2 sneetjes brood
4 grote aardappels
1 eetlepel mierikswortelcrème (of –puree)
10 gram boter (voor in de puree)
1 ei
25 gram Panko
1 hele prei
Bereiding
1. Maak de puree voor de rozetten door de aardappels te schillen en te koken. Stamp dit met de mierikswortelcrème, de boter en het ei tot een puree en doe deze in een spuitzak.
2. Steek met een rode steker 8 ronde broodrondjes uit de sneetjes brood en rooster deze in de Airfryer. Spuit hierop een aardappelrozet. Bestrooi met wat Panko.
3. Was en snij de prei in dunne lange repen en de ui in dunne halve ringen. Snij de citroen in dunne plakken. Houd 4 plakken citroen apart voor de decoratie.
4. Zet de bakplaat in de Airfryer en smelt de boter gedurende 3 minuten op 200 graden. Breng de stukken kabeljauw op smaak met peper en zout en leg deze samen met de citroen en ui op de bakplaat. Voeg 2 lepels water toe en leg de prei erbij aan de andere kant.
5. Plaats het rekje boven de vis en groenten en zet hier de aardappelrozetten op.
6. Bak dit alles in je Airfryer gedurende 15 minuten op 160 graden.
Tip van de Chef: Dien de vis op met de prei en de aardappelrozet. Garneer met de plakken citroen. Heerlijk!