0

Einkaufswagen

Zurzeit befinden sich keine Artikel in Ihrem Einkaufswagen.

  De perfecte stoppelbaard: zo kan je jouw stoppelbaard bijhouden

  Leestijd: 3 Min

  Een man met een overhemd met stoppelbaard houdt een telefoon vast terwijl hij glimlacht.

  Stoppelbaarden: ze zijn zo bescheiden, maar toch zo krachtig. Ze hebben vele namen, zoals ‘de schaduw van 5 uur’, maar hebben een kenmerkende look die het gezicht van elke man totaal kan veranderen, zelfs dat van de babyface. Er is een zekere mysterieuze charme aan de korte stoppelbaard. Hoeveel mm is een stoppelbaard? Dat is nu het mooiste; je hebt voor deze stijl alleen maar een lange dag op kantoor nodig of een lange avond uit. Als je je voorkeur hebt bepaald voor de lengte en vorm van je lichte stoppelbaard, moet je vervolgens weten hoe je jouw stoppelbaard en lengte onderhoudt en hoe je de baard zachter maakt.


  Hier zijn de beste tips om je stoppelbaard te verzorgen en ook hoe je een baard zachter kunt maken, zodat hij perfect uitnodigt om aan te raken.

  Hoe trim en scheer je de stoppelbaard?

  Afhankelijk van hoe snel je jouw stoppelbaard kan laten groeien, moet je de contouren om de twee tot vier dagen scheren en de stoppels trimmen tot de gewenste lengte. Om de perfecte stoppelbaard zonder snor te krijgen, kan je het scheermes ’s ochtends niet gewoon laten liggen. Het trimmen op één lengte en het bijwerken van de randen maakt het verschil. Gebruik een baardtrimmer zoals de Philips OneBlade, die de contouren van je gezicht volgt zodat je overal kunt trimmen, scheren en stylen voor het beste resultaat. Hier zie je hoe je je stoppelbaard in drie stappen trimt:

  Een man met een volle baard scheert zijn gezicht met een Philips OneBlade scheerapparaat.

   

  • Was je baard en kam hem door.
  • Kies de 1, 3 of 5 mm stoppelkam om jouw stoppels gelijkmatig op de gewenste lengte te scheren.
  • Bepaal vervolgens de gezichtscontouren door de baardstoppels nauwkeurig af te scheren.

  Wat je nodig hebt

  • 49,99 €*

   OneBlade

   QP2520/30

   • Trimmen, scheren en stylen
   • Geschikt voor haar van alle lengtes
   • 3 opzetbare stoppelkammen
   • Oplaadbaar, nat en droog te gebruiken
   Algemene waardering 4.2/ 5
   (474)

  Was je stoppels en hydrateer ze

  Als je baard perfect gestyled is, is het nu tijd om hem te verzorgen. De verzorging van je stoppelbaard helpt de baard zachter te maken en draagt bij tot een gelijkmatigere baardgroei. Doordat je je stoppelbaard vaker moet trimmen om hem goed in model te houden, kan je baardhaar wat vettig worden. Als je huid overmatig talg produceert, kunnen de haarzakjes verstopt en ontstoken raken, waardoor je huid geïrriteerd raakt. 

   

  Of je nu nat- of droogscheert, je moet je baardstoppels dagelijks wassen. Gebruik hier bij voorkeur een speciale baardshampoo voor, maar een gewone shampoo volstaat ook. Als onderdeel van je hygiënische routine is het wassen van je gezicht, inclusief baard, erg belangrijk om huidirritatie zoals puistjes en uitslag te voorkomen. Daarna heeft je baard een flinke scheut hydratatie nodig: een vochtinbrengende crème, zoals een balsem, crème of lotion, is geweldig.

  Voorkomen van ingegroeide haren en jeuk

  Als je je vaak scheert, kun je ook last krijgen van jeuk of ingegroeide haren in je gezichtsstoppels. Om huidbultjes te voorkomen, scrub je je baard regelmatig met een zachte scrub om ingegroeide haren naar de oppervlakte te brengen. Scheer met de haarrichting mee en niet ertegenin. Druk tijdens het scheren zachtjes op de baard om verdere huidirritatie te voorkomen. Onthoud dat hoe korter je scheert, hoe groter de kans is dat er haartjes onder de huid groeien. Een gevoelige huid gaat snel jeuken of voelt gespannen aan na het scheren, dus het gebruik van een scheermes dat ontworpen is om comfortabel te zijn op een gevoelige huid (zoals de OneBlade, die niet te dicht bij de huid scheert), is een goede keuze.

  Verzacht de baard met baardolie 

  Om je baardstoppels zachter te maken, kun je één of twee keer per dag een speciaal ontwikkelde baardolie gebruiken. Welk product je ook kiest, masseer je pas getrimde baard van drie dagen lichtjes met je handen zodat je huid de voedingsstoffen volledig opneemt of gebruik een baardkam om het gelijkmatig door de haren van je te verdelen. Dit maakt de baard niet alleen zachter, maar maakt hem ook gladder en geeft hem een mooie, gezonde glans.


  Of je nu kiest voor een lichte stoppelbaard of vollere stoppels, stoppelskunnen je gezicht totaal transformeren, waardoor een babyface verandert in een meer ruige blik. Veel plezier met je nieuwe look.

  Puur een mannenzaak

  Waar je ook naar op zoek bent: trimmen, stylen, scheren... Philips biedt het juiste apparaat

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit the Philips USA website.

  Ik begrijp het

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit the Philips USA website.

  Ik begrijp het

  U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.