Nasi Goreng met een omeletje uit de Philips Airfryer
Dit is HET nationaal gerecht uit Indonesië! Zo simpel en lekker. Ik maak hem helemaal vegetarisch met restjes van gekookte rijst en wat erwten. Alles wordt klaargemaakt in het nieuwe grote bakaccessoire incluis de omelet! Cool hee? No food waste here! Een gezond heerlijk en makkelijk gerecht dat je snel op tafel kan zetten. Het volledig recept vind je hier.
Porties 4, Bereidingstijd: 25 min
Ingrediënten
- 1 el arachideolie
- 300-350 g gekookte rijst
- 4 lente-ui
- 1 ui fijn gesneden
- 200 g gekookte erwten
- 2 teen look
- 1 prei fijn gesneden
- 2 wortels geschild en in fijne rondjes gesneden
- 1 el fijn gesneden gember
- 2 el ketjap manis
- 3 el sojasaus
- 2 el oestersaus
- 2 eieren
- 1 limoen
- Peper en zout
Bereiding
- 1. Kluts eitje goed los met peper en zout.
- 2. Doe een paar druppeltjes olie in de baking tray en warm hem 1 min voor op 180°.
- 3. Giet eitjes erin en bak 3 min aan 180°.
- 4. Giet uit op een snijplank. Rol op en snij sliertjes.
- 5. Doe een el olie in de baking tray samen met look, ui, gember en prei. Laat 5 min op 180° bakken tot het geheel mooi gekleurd is.
- 6. Voeg erna wortel en prei toe en bak opnieuw 5 min.
- 7. Meng sambal, oestersaus, soja en ketjap manis onder elkaar. Proef en roer onder de rijst en meng alles samen onder de groenten met de erwten.
- 8. Nu moet alles nog even goed opwarmen. Bak 8 à 10 min aan 180° tot het geheel mooi warm is. Roer af en toe ondertussen.
- 9. Werk af met fijn gesneden lente-ui, de omelet sliertjes en pers een limoentje erop uit.
- 10. Serveer onmiddellijk.