Een heerlijk voorgerecht voor een warme zomerdag. Serveer de Gazpacho met een topping van vers gesneden groenten om hem helemaal af te maken.
Porties 6, Voorbereidingstijd 0-15 minuten, Bereidingstijd: 0-15 minuten
Ingrediënten
- 700 gram overrijpe tomaten
- 2 tenen knoflook
- 1 halve groene paprika
- 50 milliliter olijfolie extra vergine
- 1 venkel
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 mespunt gemalen komijn
- 2 theelepels zout
- 1 komkommer
- 1 ui
- 1 groene peper (zonder de zaadjes)
Bereiding
- 1. Snijd ¼ van de komkommer en 1 tomaat in zeer kleine blokjes. Dit gebruikt u straks voor de topping. Doe de rest van de tomaten en de komkommer samen met de knoflook, paprika, venkel, ui en de groene peper door de slowjuicer.
- 2. Breng de gazpacho op smaak met de olijfolie, witte wijn azijn, de gemalen komijn en het zout.
- 3. Serveer met de topping.
- Tip van de Chef: Ook lekker met een balletje mozzarella!