Een bouillabaise is een soep met gemengde vis en/of zeevruchten. Deze Philips Chef variatie bevat verse tomaten, uien en knoflook met een vis- en kippenbouillon.
Porties 4, Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1 bleekselderij
- 1 kleine wortel
- 2 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 scheut Pernod
- 1 scheut witte wijn
- 400 ml kippenbouillon
- 200 ml visbouillon
- 250 gram zeevruchten of gemengde vis
- 1 eetlepel bruine suiker
Bereiding
- 1. Schil of pel de selderij, ui, knoflook en wortel en snij deze in kleine stukken.
- 2. Snij de tomaat in kwarten en stop deze met de selderij, ui, knoflook en wortel in de soepmaker.
- 3. Vul aan met de bouillon, pernod, witte wijn, bruine suiker en sluit de soepmaker en kies programma 1.
- 4. Na het programma maak de soepmaker open en doe de gemengde vis in de soepmaker en laat dit 5 minuten staan.
- Tip van de Chef: Serveer de soep met een vers gebakken stokbrood.