0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Zoete aardappelsoep met linzen

    Met de staafmixer maakt u snel en super makkelijk deze lekkere zoete aardappelsoep waar iedereen van houdt. Aziatisch, voedzaam en hartverwarmend. Heerlijk voor een koude winteravond!

    Porties 6, Bereidingstijd: 0-30 minuten
    0-30 minuten
    Groenten
    Voorafjes en snacks
    Staafmixer
    The Philips Chef

    Ingrediënten

    • 1 ui
    • 1 eetlepel gember
    • mespunt kurkuma
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 500 gram zoete aardappels
    • 1,5 liter groentebouillon of 2 groentebouillontabletten
    • 75 ml sinaasappelsap
    • 1 rode peper zonder zaadjes
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 125 ml kokosmelk
    • 50 gram linzen (gekookt)
    • 1 avocado
    • 1 lepel vers gesneden koriander

    Bereiding

    • 1. Was de zoete aardappels en snij deze in grove stukken. Pel de ui en snij deze samen met de gember in grove stukken.
    • 2. Doe de olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui, gember, zoete aardappel, kurkuma, kerriepoeder, sinaasappelsap en rode peper lekker aan.
    • 3. Giet nu de groentebouillon erop en laat dit 20 minuten pruttelen.
    • 4. Voeg de kokosmelk toe en mix van het geheel de soep, met behulp van je staafmixer. Hou een klein beetje kokosmelk achter voor de decoratie.
    • 5. Snij nu de koriander fijn. Snij de avocado in blokjes van ½ cm. Kook de linzen zodat ze gaar zijn.
    • 6. Serveer de soep, gegarneerd met de linzen, avocado, koriander en de laatste kokosmelk.
    Zoete aardappelsoep met linzen

    Deel dit recept

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.