Porties4,Voorbereidingstijd0 m,Bereidingstijd:20 m
0-30 minuten
Groenten
Notenvrij
Staafmixer
Kaas
Voorafjes en snacks
Aardappelen
Ingrediënten
300 g aardappelen, in kleine blokjes
7,5 dl kippenbouillon
1,25 dl crème fraîche
4 el olijfolie
3 lente-uien
250 g gemengde paddenstoelen
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 el truffelolie
1 tl tijm
Bereiding
Snijd de lente-uien in ringen, maar houd het wit en het groen apart. Verhit 2 eetlepels van de olie in een pan en smoor daarin de witte ringen van de lente-ui.
Voeg de aardappel toe, roerbak 2 minuten en voeg daarna de crème fraîche en tijm toe.
Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.
Ondertussen verhit u de rest van de olie in een koekenpan en bakt u de paddenstoelen 5 minuten. Breng royaal op smaak met peper en zout en besprenkel met truffelolie. Pureer de soep met de handblender en proef af.
Serveer de soep in diepe soepkommen, voeg de gebakken paddenstoelen toe en besprenkel met kaas en de achtergehouden lente-ui.