0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Aardappelsoep met truffelolie

    Smakelijk met een klassiek accent

    Porties 4, Voorbereidingstijd 0 m, Bereidingstijd: 20 m
    0-30 minuten
    Groenten
    Notenvrij
    Staafmixer
    Kaas
    Voorafjes en snacks
    Aardappelen

    Ingrediënten

    • 300 g aardappelen, in kleine blokjes
    • 7,5 dl kippenbouillon
    • 1,25 dl crème fraîche
    • 4 el olijfolie
    • 3 lente-uien
    • 250 g gemengde paddenstoelen
    • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
    • 1 el truffelolie
    • 1 tl tijm

    Bereiding

    • Snijd de lente-uien in ringen, maar houd het wit en het groen apart. Verhit 2 eetlepels van de olie in een pan en smoor daarin de witte ringen van de lente-ui.
    • Voeg de aardappel toe, roerbak 2 minuten en voeg daarna de crème fraîche en tijm toe.
    • Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.
    • Ondertussen verhit u de rest van de olie in een koekenpan en bakt u de paddenstoelen 5 minuten. Breng royaal op smaak met peper en zout en besprenkel met truffelolie. Pureer de soep met de handblender en proef af.
    • Serveer de soep in diepe soepkommen, voeg de gebakken paddenstoelen toe en besprenkel met kaas en de achtergehouden lente-ui.
    • 20 minuten totale bereidingstijd
    Aardappelsoep met truffelolie

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.