Dit recept is een aangepaste versie van de klassieke aardappelrösti. Heerlijk als bijgerecht tijdens het avondeten.
Porties4,Voorbereidingstijd45 min.,Bereidingstijd:25 min.
Voorafjes en snacks
Aardappelen
Ingrediënten
4 middelgrote aardappelen (400 g), geschild en in kleine stukjes gesneden
Koolzaadolie
100 g gekookte kip
1 eetlepel gehakte en gebakken sjalotjes
1 eetlepel verse gehakte peterselie
1–2 theelepels zout naar smaak
Witte peper
1 ei, losgeklopt
Bereiding
1. Kook de aardappelen gaar totdat u er met een vork in kunt prikken.
2. Gebruik het pureeraccessoire om de aardappelen te pureren met de staafmixer. Snijd de kip in kleine stukjes.
3. Plaats de aardappelen in een kom, meng de gekookte kip en gebakken sjalotjes, gehakte peterselie, en zout en peper goed door elkaar. Maak daar platte burgers van.
4. Bak ze op een laag vuur in koolzaadolie totdat ze goudbruin zijn.