Er is niets zo lekker als zelfgemaakte sushi met een krokant korstje dat u eromheen bakt in de Airfryer. Voor meer smaak gebruikt u als panade een mix van panko en gebakken uitjes.
Porties4,Bereidingstijd:30-60 minuten
30-60 minuten
Feest
Voorafjes en snacks
Airfryer
Vis
The Philips Chef
Ingrediënten
500 gram sushirijst
Rijstkoker of pan met 625 ml water
Grote kookpan
Spatel
6 eetlepels rijstazijn
3 theelepels suiker
2 theelepels zout
1 avocado
2 moten verse zalm
Rode paprika
Chinese mayonnaise
1 pak norivellen groot
Bloem
Wasabi
Zwarte sesamzaadjes
Om in te rollen:
2 eieren
Panko
Gebakken uitjes
Bereiding
1. Zet een pan met water op en kook de sushirijst met de rijstazijn, suiker, zout, sake en het water tot de rijst mooi plakkerig is. Laat deze dan wat afkoelen. Knip de norivellen in de lengte door de midden en gebruik een half norivel, in horizontale richting. Bedek het norivel met een dunne laag rijst en laat aan de onderzijde 3 cm vrij. U kunt dit het beste met natte vingers doen waar een klein beetje olie aan zit.
2. Snij de avocado en zalm in lange repen en leg deze horizontaal op de rijst. Rol de sushi mooi egaal dicht, desnoods met een stukje folie of een bamboematje.
3. Leg de sushirol op een bord en rol deze door de bloem, daarna door het tempurabeslag en als laatste door de mengeling van panko en gebakken uitjes, zodat de rol volledig bedekt is.
4. Verwarm de Airfryer 5 minuten op 200 graden voor en spray de sushirollen in met wat olie. Bak de sushirol 8 minuten op 200 graden tot hij mooi goudbruin krokant is. Snijd de rol in schijven en leg deze op een bord. Werk af met een sliertje Japanse mayonnaise en wat zwarte sesam. Eet de sushi warm met sojasaus en gembersalade.