Rode bietensoep uit de Soupmaker geserveerd met een geitenkaas pizza gebakken in de Airfryer.
Porties 5, Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 700 ml kippenbouillon
- 1 ui
- 4 rode bieten (voorgekookt)
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 1 appel
- 5 gram verse tijm
- 50 gram oude geitenkaas
- 5 pita broodjes
- 100 ml Griekse yoghurt 0%
- Peper en zout uit de molen
Bereiding
- 1. Spoel de rode bieten af en stop er 3 in de soepmaker. Snijd er 1 in reepjes en zet deze apart voor de broodjes.
- 2. Snij de prei in ringen en doe 3/4 van de ringen in de soepmaker en bewaar de rest voor de broodjes
- 3. Pel de ui en knoflook en schil de appel en doe deze in de soepmaker
- 4. Vul aan met kippenbouillon tot het bovenste streepje van de soepmaker en kies programma 1.
- 5. Snijd tussendoor de kaas in kleine blokjes en smeer de pitabroodjes dun in met de yoghurt.
- 6. Brokkel de kaas over de broodjes en verdeel de biet, prei over de broodjes en bak deze in je Airfryer 6 min 180 gram.
- Tip van de Chef: Wanneer je de soep wat dikker wil hebben kan je een geschilde aardappel toevoegen aan de soep.