Pannenkoeken bakken in je Airfryer die je niet meer hoeft om te draaien. Het kan met de nieuwe bakplaat. Ook glutenvrij!
Porties6,Bereidingstijd:30 minuten
Desserts en gebakjes
60-90 minuten
Chocolade
Airfryer
The Philips Chef
Ingrediënten
Pannenkoeken:
100 gram boekweitmeel
100 gram rijstmeel
2 eieren
1 theelepel glutenvrije bakpoeder
Snufje zout
500 ml melk
Rodevruchtensaus:
1 bakje bramen
1 bakje frambozen
1 bakje blauwe bessen
1 bakje rode bessen
20 gram geleisuiker
Poedersuiker
4 siliconen pannenkoekringen
Bereiding
1. Maak eerst de rode vruchtensaus door de rode vruchten goed te wassen en in een pan met de suiker tegen de kook aan te brengen. Laat de saus daarna helemaal koud worden.
2. Doe dan het meel, eieren, bakpoeder, zout en melk in een keukenmachine of een blender en mix dit mooi tot een glad beslag.
3. Zet de bakplaat in je Airfryer en maak deze goed heet. Zet de siliconen ringen op de bakplaat en zorg dat ze goed aansluiten. Spray de bakplaat in met wat olie en giet het beslag in de ringen. Bak de pannenkoeken 6 minuten op 200 graden tot ze mooi goudbruin zijn.
4. Leg de pannenkoeken op een stapel en decoreer met de vruchtensaus en de poedersuiker.
5. Goed om te weten: Je kunt verschillende soorten glutenvrije meelsoorten gebruiken: boekweitmeel, maïsmeel, rijstmeel, kikkererwtenmeel. Natuurlijk kun je voor dit recept ook normale bloem gebruiken, als je dat liever wil.