Een prachtige eyecatcher na een feestelijk diner uit de Airfryer, Serveer met een beetje poedersuiker
Porties 8, Voorbereidingstijd 60 min
Ingrediënten
- 100 gram amandelmeel
- 150 gram speltmeel
- 70 gram roomboter
- sap van 1 citroen
- 2 eieren
- 40 gram rietsuiker
- 1 mespuntje zout
- 10 gram bakpoeder
- 4 rode appels
- 1 theelepel kaneel
- 50 gram abrikozenjam
- 100 gram amandelspijs
- 150 gram gele room
- 500 milliliter water
- 1 theelepel citroensap
Bereiding
- 1. Maak eerst het deeg door met een foodprocessor het amandelmeel, speltmeel, roomboter, eieren, citroensap, rietsuiker, bakpoeder en zout en kneed dit tot een homogeen deeg.
- 2. Laat dit deeg rusten voor minimaal 1 uur in de koelkast in plasticfolie.
- 3. Maak tussentijds de vulling door de appels te schillen en de schillen in wat water te leggen met citroensap zodat deze niet verkleuren.
- 4. Snij de rest van de appels in grove stukken en meng dit met de kaneel, abrikozenjam en zet deze apart.
- 5. Rol het deeg uit tot een grote plak en bedek hiermee het ingevette bakaccessoire mee door dit op te duimen.
- 6. Brokkel dan de amandelspijs over de bodem en daarop een dun laagje gele room en daarop de appelvulling.
- 7. Maak van de appelschillen roosjes door deze op te rollen en verdeel deze op de vulling en vorm de taart.
- 8. Zet het bakaccessoire in de frituurmand en bak de appeltaart op 140 graden voor 45 min.
- 9. Laat de taart 20 min. afkoelen en los voorzichtig de taart tussen 2 borden en bestrooi met een beetje poedersuiker.