0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Een gezond bananenbrood, dat ook nog lekker is? Volkoren- en speltgranen gemengd met banaan. Het water loopt je al in de mond. Dit bananenbrood kun je op meerdere momenten eten. Heerlijk als ontbijt, lunch, of lekker verrassend: met wat poedersuiker bij de koffie! Voor het hele gezin of je kunt het brood perfect in stukken in de diepvries steken. 

    Porties 10, Bereidingstijd: 40 minuten
    Desserts en gebakjes
    60-90 minuten
    Airfryer
    The Philips Chef

    Ingrediënten

    • 70 gram boter
    • 70 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 2 el keukenstroop
    • 1 ei
    • 3 bananen
    • 125 gram volkorenspeltmeel
    • ½ tl gemalen kaneel
    • 1 tl bakpoeder
    • Mespunt zout

    Bereiding

    • 1. Vet het bakaccessoire in.
    • 2. Klop met een mixer de boter en de suiker gedurende 5 minuten tot een luchtige massa. Klop de stroop erdoor, voeg het ei toe en klop nog 3 minuten.
    • 3. Prak 2 bananen. Zeef het meel. Spatel de geprakte banaan, de kaneel, het meel, de bakpoeder en het zout er luchtig doorheen. Schep alles in het ingevette bakaccessoire.
    • 4. Garneer met de derde banaan de bovenkant af zodat deze er mooi in bakt.
    • 5. Bak het bananenbrood in de Airfryer in ca. 1 uur goudbruin en gaar.
    • 6. Controleer het baksel met een satéprikker. Komt die er schoon uit, dan is het brood gaar.
    • 7. Laat het bananenbrood 20 minuten afkoelen in het bakaccessoire en maak vervolgens los.
    • Tip van de Chef: Voeg rozijnen of dadels toe om andere varianten te maken.
    Bananenbrood

    Deel dit recept

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.