Een gezond bananenbrood, dat ook nog lekker is? Volkoren- en speltgranen gemengd met banaan. Het water loopt je al in de mond. Dit bananenbrood kun je op meerdere momenten eten. Heerlijk als ontbijt, lunch, of lekker verrassend: met wat poedersuiker bij de koffie! Voor het hele gezin of je kunt het brood perfect in stukken in de diepvries steken.
Porties 10, Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 70 gram boter
- 70 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 el keukenstroop
- 1 ei
- 3 bananen
- 125 gram volkorenspeltmeel
- ½ tl gemalen kaneel
- 1 tl bakpoeder
- Mespunt zout
Bereiding
- 1. Vet het bakaccessoire in.
- 2. Klop met een mixer de boter en de suiker gedurende 5 minuten tot een luchtige massa. Klop de stroop erdoor, voeg het ei toe en klop nog 3 minuten.
- 3. Prak 2 bananen. Zeef het meel. Spatel de geprakte banaan, de kaneel, het meel, de bakpoeder en het zout er luchtig doorheen. Schep alles in het ingevette bakaccessoire.
- 4. Garneer met de derde banaan de bovenkant af zodat deze er mooi in bakt.
- 5. Bak het bananenbrood in de Airfryer in ca. 1 uur goudbruin en gaar.
- 6. Controleer het baksel met een satéprikker. Komt die er schoon uit, dan is het brood gaar.
- 7. Laat het bananenbrood 20 minuten afkoelen in het bakaccessoire en maak vervolgens los.
- Tip van de Chef: Voeg rozijnen of dadels toe om andere varianten te maken.