0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

      Zalm met noten-kruidenkorst op een bedje van spinazie

    Samen met Sandra Bekkari hebben we vier van Sandra’s originele Sana-gerechten herschreven om ze klaar te maken met de nieuwe Philips Airfryer XXL. Probeer deze zalm met een heerlijk krokant noten-kruiden korstje. Voor meer inspiratie: https://www.nooitmeerdieten.be/recepten

    Porties 2, Bereidingstijd: 20 minuten
    Groenten
    60-90 minuten
    The Philips Chef
    Hoofdgerechten
    Airfryer
    Glutenvrij
    Vlees

    Ingrediënten

    • 300 gram (bio)zalm
    • Ruime portie spinazie
    • Olijfolie
    • Zwarte peper
    • Snufje zout
    • Handvol sojascheuten
    • Trostomaatjes
    • 1 eetlepel citroensap
    • Walnoten, grof gehakt
    • Voor de korst:
    • 2 eetlepels amandelen, fijngehakt
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
    • 2 eetlepels dille, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, geperst

    Bereiding

    • 1. Meng alle ingrediënten voor de noten-kruidenkorst.
    • 2. Snij de zalm in 2 voor 2 porties. Leg de stukken vis in het Airfryermandje en beleg ze met het mengsel voor de korst. Leg de trostomaatjes erbovenop. Bak de vis 10 minuten in de Airfryer op 180°C.
    • 3. Rooster de walnoten in een antiaanbakpan zonder vetstof.
    • 4. Bak de spinazie in olijfolie, voeg een scheutje citroensap toe en kruid af met peper en zout. Voeg de sojascheuten toe en laat ze even meestoven.
    • 5. Verdeel de spinazie over 2 borden. Neem de zalm uit de Airfryer en dresseer op het bord. Werk af met de geroosterde walnoten.
    Zalm met noten-kruidenkorst

    Bekijk de website van Sandra Bekkari voor meer insprirerende en gezonde recepten.

    Deel dit recept

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.