Een perfect alternatief voor de traditionele vleesburger
Porties4,Bereidingstijd:75 m
Groenten
Notenvrij
Vis
Keukenmachine
Hoofdgerechten
Bloem
+90 minuten
Fruit
Ingrediënten
6 rode bieten, niet gekookt (circa 1 kg)
1 citroen
750 g kabeljauwfilet, in stukken
1 sjalotje, gesnipperd
1 theelepel kappertjes
1 ei
1 sneetje oud brood, verkruimeld
zout
versgemalen zwarte peper
50 g bloem
4 eetlepels extra virgine olijfolie
1 eetlepel mierikswortel, fijn geraspt
125 ml crème fraîche
- aluminiumfolie
- keukenmachine met hakmes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de rode bietjes in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet de schaal 1 uur in de oven en laat daarna even afkoelen.
Boen de citroen schoon en rasp 1 theelepel van de schil.
Plaats eerst het hakmes in de keukenmachine en voeg dan de vis, geraspte citroenschil, sjalotje, kappertjes, ei, broodkruimels, mosterdzaadjes en zout en peper naar smaak toe. Pureer tot een glad mengsel.
Vorm met natte handen 4 burgers van het vismengsel, druk ze een beetje plat en rol ze door de bloem.
Haal de enigszins afgekoelde bietjes uit de ovenschaal, wrijf de schil eraf en pureer ze met de mierikswortel en de crème fraîche in de keukenmachine. Maak op smaak af met zout en peper en houd tot gebruik warm.
Snijd de citroen in dunne schijfjes. Bak de visburgers 10 minuten aan elke kant in de olie goudbruin; serveer met de bietenpuree en de schijfjes citroen.