1
0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    • Philips Shop voordelen:

    • Gratis retourneren

    • Gratis verzending vanaf €20,-

    Producten

    Visburgers met geroosterde bietenpuree

    Een perfect alternatief voor de traditionele vleesburger

    Porties 4, Bereidingstijd: 75 m
    Groenten
    Notenvrij
    Vis
    Keukenmachine
    Hoofdgerechten
    Bloem
    +90 minuten
    Fruit

    Ingrediënten

    • 6 rode bieten, niet gekookt (circa 1 kg)
    • 1 citroen
    • 750 g kabeljauwfilet, in stukken
    • 1 sjalotje, gesnipperd
    • 1 theelepel kappertjes
    • 1 ei
    • 1 sneetje oud brood, verkruimeld
    • zout
    • versgemalen zwarte peper
    • 50 g bloem
    • 4 eetlepels extra virgine olijfolie
    • 1 eetlepel mierikswortel, fijn geraspt
    • 125 ml crème fraîche
    • - aluminiumfolie
    • - keukenmachine met hakmes

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de rode bietjes in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet de schaal 1 uur in de oven en laat daarna even afkoelen.
    • Boen de citroen schoon en rasp 1 theelepel van de schil.
    • Plaats eerst het hakmes in de keukenmachine en voeg dan de vis, geraspte citroenschil, sjalotje, kappertjes, ei, broodkruimels, mosterdzaadjes en zout en peper naar smaak toe. Pureer tot een glad mengsel.
    • Vorm met natte handen 4 burgers van het vismengsel, druk ze een beetje plat en rol ze door de bloem.
    • Haal de enigszins afgekoelde bietjes uit de ovenschaal, wrijf de schil eraf en pureer ze met de mierikswortel en de crème fraîche in de keukenmachine. Maak op smaak af met zout en peper en houd tot gebruik warm.
    • Snijd de citroen in dunne schijfjes. Bak de visburgers 10 minuten aan elke kant in de olie goudbruin; serveer met de bietenpuree en de schijfjes citroen.
    • 1 uur en 15 minuten bereidingstijd
    Visburgers met bietenpuree