• Philips Shop voordelen:

  • Gratis retourneren

  • Gratis verzending

1
0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Recept

      Risotto met noten en gebakken ei

    Met de bakplaat is risotto maken een koud kunstje geworden. De risotto kan niet meer aanbranden en je hoeft er veel minder door te roeren. Probeer gerust deze variant met kip en noten.

    Porties 4, Bereidingstijd: 40 minuten
    Groenten
    60-90 minuten
    The Philips Chef
    Hoofdgerechten
    Airfryer
    Glutenvrij
    Vlees

    Ingrediënten

    • 1 ui
    • 200 gram groene asperges
    • 2 gerookte kipfilets (in blokjes)
    • 200 gram wilde paddestoelen
    • Tuinkers
    • 1 liter kippenbouillon
    • 300 g risottorijst
    • 2 dl droge witte wijn
    • 75 g Parmezaanse kaas
    • 75 g gemende noten
    • 3 el walnotenolie (flesje)
    • 4 eieren

    Bereiding

    • 1. Pel de ui en snij deze fijn samen met de paddestoelen en de gerookte kipfilet.
    • 2. Zet de bakplaat in de Airfryer en verwarm deze 2 minuten lang op 200 graden.
    • 3. Sprenkel de walnotenolie op de bakplaat en bak hier de ui samen met de rijst 5 minuten op 170 graden met 1 keer omscheppen.
    • 4. Voeg nu de paddestoelen en noten toe en een flinke scheut bouillon en witte wijn zodat de rijst net onder staat.
    • 5. Bak dit 10 minuten 170 graden met enkel 1 keer roeren.
    • 6. Voeg weer de bouillon toe en de wijn en bak dit weer 10 min op 170 graden. Je hoeft weer maar 1 keer te roeren.
    • 7. Voeg weer bouillon toe en leg het meerlaags rekje op de rijst met daarop in het midden de groene asperges en aan de buitenzijde 4 muffinvormpjes gevuld met 1 ei.
    • 8. Bak dit samen 10 minuten op 170 graden en breng op smaak met peper en zout.
    • 9. Haal het rekje van de rijst en roer deze goed om.
    • 10. Dresser de risotto op een bord samen met de gegrilde asperges en haal de gebakken eieren uit de muffinvormpjes.
    • 11. Bestrooi met de geraspte parmezaanse kaas en de tuinkers en dien dit samen op.
    Risotto met noten en gebakken ei

    Deel dit recept