0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

      Eendenborst met rodekool en shiitakes

    Samen met Sandra Bekkari hebben we vier van Sandra’s originele Sana-gerechten herschreven om ze klaar te maken met de nieuwe Philips Airfryer XXL. Geniet van deze lekker knapperige en sappige eendenborst. Voor meer inspiratie: https://www.nooitmeerdieten.be/recepten/

    Porties 2, Bereidingstijd: 60 minuten
    Groenten
    60-90 minuten
    The Philips Chef
    Hoofdgerechten
    Airfryer
    Glutenvrij
    Vlees

    Ingrediënten

    • 1/2 rode kool
    • 2 rode appels
    • 3 sjalotjes, versnipperd
    • 300 gram eendenborstfilet (op kamertemperatuur)
    • 150 gram shiitakes
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • Olijfolie
    • Balsamicoazijn
    • Honing
    • Zwarte peper

    Bereiding

    • 1. Snij de rode kool en de appels in stukken. Stoof de sjalotjes in olijolie. Voeg alles samen, schud op en blus met een scheutje balsamico. Voeg de honing toe, kruid af met zwarte peper en zout. Laat alles 45 minuten garen onder gesloten deksel. Voeg af en toe een scheutje water toe en roer om.
    • 2. Snij de velkant van de eendenborstfilet kruislings in, zodat er een ruitpatroon ontstaat (snij ondiep enkel in de vetlaag, niet in het vlees). Leg de eendenborstfilet met de velkant naar beneden in het Airfryermandje, en bak 8 à 10 minuten op 200°C. Wanneer deze klaar is, laat de eendenborstfilet een paar minuutjes rusten.
    • 3. Snij de shiitakes en de look, en bak dit 3 minuten met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
    • 4. Snij de eendenborstfilet in plakjes. Deze is knapperige van buiten en mals van binnen. Verdeel de rode kool, de appels en shiitakes over de borden, en leg op elk bord een paar plakjes eendenborstfilets.
    Eendenborst met rode kool

    Bekijk de website van Sandra Bekkari voor meer insprirerende en gezonde recepten.

    Deel dit recept

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.