0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Gepofte aardappelen

    Maak heerlijke gepofte aardappelen met 80% minder vet. Snel en gemakelijk in de Airfryer.

    Porties 6, Voorbereidingstijd 5 minuten, Bereidingstijd: 25 minuten
    0-30 minuten
    Groenten
    Notenvrij
    Sapcentrifuge
    Bijgerechten
    Hoofdgerechten
    Gelaagd rooster
    Aardappelen
    Airfryer
    Vlees

    Ingrediënten

    • 6 aardappelen
    • 1 rode ui of 2 lente-uitjes
    • 6 tot 8 plakken salami of chorizo
    • ½ rode paprika
    • 100 g doperwten (vers of diepvries)
    • 1 eetlepel zure room
    • 1 eetlepel verse kruiden, zoals bieslook, dragon of peterselie (optioneel)
    • peper en zout naar smaak

    Bereiding

    • 1. Verwarm de Airfryer voor op 200 °C.
    • 2. Maak de buitenkant van de ongeschilde aardappelen goed schoon en droog ze met keukenpapier.
    • 3. Doe de aardappelen in de mand van de Airfryer. Schuif de mand in de Airfryer en stel de timer in op 25 minuten.
    • 4. Snipper in de tussentijd de ui. Snijd de salami en rode paprika in hapklare stukjes. Kook de doperwten in enkele minuten gaar. Spoel af met koud water, laat uitlekken en zet weg.
    • 5. Als u het signaal van de timer hoort en de aardappelen gaar zijn, zet u ze weg tot ze voldoende zijn afgekoeld om vast te pakken. Snijd de bovenkant van elke aardappel en schep de kruimige binnenkant voorzichtig in een kom.
    • 6. Meng de zure room met een vork door het aardappelkruim. Voeg de salami, paprika, doperwten en verse kruiden (indien van toepassing) toe. Breng op smaak met peper en zout. Vul de gepofte aardappelen met het mengsel en serveer direct.
    • Elke portie bevat: 630 kJ/150 kcal, 5 g eiwitten, 5 g vet waarvan 2 g verzadigd, 21 g koolhydraten en 4 g vezels.
    Gepofte aardappelen

    Deel dit recept

    Verwante recepten

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.