Porties4 p,Voorbereidingstijd20 m,Bereidingstijd:14 m
Groenten
Notenvrij
Vis
Lactosevrij
30-60 minuten
Voorafjes en snacks
Airfryer
Zuivelvrij
Glutenvrij
Fruit
Ingrediënten
1 rijpe mango
1½ theelepel rode peperpasta
3 eetlepels verse koriander of platte peterselie
sap en rasp van 1 limoen
500 g witvisfilet (kabeljauw, tilapia, pangasius, koolvis)
1 ei
1 bosuitje, fijngehakt
50 g gemalen kokos
Bereiding
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de mangoblokjes in een schaaltje met ½ theelepel peperpasta, 1 eetlepel koriander en het sap en rasp van een halve limoen.
Pureer de vis in de keukenmachine en meng er vervolgens 1 ei en 1 theelepel zout met de rest van de limoenrasp, rode peperpasta en het limoensap door. Schep de rest van de koriander met de bosui en 2 eetlepels kokos erdoor.
Schep de rest van de kokos in een diep bord. Verdeel het vismengsel in 12 porties, vorm deze tot ronde koekjes en wentel ze door de kokos.
Leg 6 viskoekjes in het mandje en schuif dit in de AirFryer. Stel de tijd in op 7 minuten en bak de viskoekjes goudbruin en gaar. Bak de rest van de viskoekjes op dezelfde manier.
Serveer de viskoekjes met de mangosalsa. Lekker met pandanrijst en roergebakken paksoi.