0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Abrikozen-bramencrumble

    Abrikozen-bramencrumble

    Porties 4, Voorbereidingstijd 10 m, Bereidingstijd: 20 m
    Lactosevrij
    Desserts en gebakjes
    30-60 minuten
    Airfryer
    Zuivelvrij
    Bloem
    Fruit

    Ingrediënten

    • 250 g verse abrikozen
    • 75 g suiker
    • 100 g verse bramen
    • 1 eetlepel citroensap
    • 100 g bloem
    • 50 g koude boter, in blokjes
    • lage, ronde taartvorm, doorsnede 16 cm

    Bereiding

    • Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
    • Halveer de abrikozen en verwijder de pitten. Snijd de abrikozen in stukjes en meng ze in een kom met het citroensap en 25 g suiker.
    • Vet de taartvorm in en verdeel het fruitmengsel erover.
    • Meng in een kom de bloem met een snufje zout, de rest van de suiker en de boter en 1 eetlepel koud water tot een min of meer samenhangend mengsel en wrijf het met de vingertoppen tot een kruimelig deeg.
    • Verdeel de deegkruimels gelijkmatig over het fruit en druk ze iets aan.
    • Zet de schaal in het mandje en schuif het mandje in de airfryer. Stel de tijd in op 20 minuten en bak de crumble goudbruin en gaar.
    • Serveer de crumble warm, lauwwarm of koud met roomijs, slagroom of vanillesaus.
    • TIP: Ook appel, peer, mango en perzik zijn geschikt voor het maken van crumbles, combineer ze bijvoorbeeld met frambozen, blauwe bessen of verse cranberry’s.
    Abrikozen-bramencrumble

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.