Geroosterde paprika-aardappelen uit de Airfryer | Philips
Bijgerecht – 4 personen
Porties4 p,Voorbereidingstijd10 m,Bereidingstijd:20 m
0-30 minuten
Notenvrij
Lactosevrij
Airfryer
Zuivelvrij
Glutenvrij
Vlees
Ingrediënten
800 g vastkokende aardappelen
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel pittige paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
150 ml Griekse yoghurt
Bereiding
Verwarm de Airfryer voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 3 x 3 cm. Week de blokjes in water voor tenminste 30 minuten. Laat ze uitlekken en droog ze met keukenpapier.
Meng in een diep bord 1 eetlepel olijfolie met de paprikapoeder en peper naar smaak. Schep de aardappelstukken erdoor.
Doe de aardappelstukken over in het mandje en schuif dit in de AirFryer. Stel de tijd in op 20 minuten en bak de aardappelen mooi bruin en gaar. Schep ze af en toe om.
Meng de Griekse yoghurt in een schaaltje met de laatste lepel olijfolie en roer en zout en peper naar smaak door. Strooi er wat paprikapoeder over. Geef de yoghurt als dip bij de aardappelen.
Serveer de aardappelen in een schaal en strooi er wat zout over. Lekker bij entrecote of vleesspiesen.