Air Cooker-recepten van: Wilco Berends - De Nederlanden*, Vreeland
Bekijk hoe je luchtige soufflé met roomijs bereidt met jouw Philips Air Cooker
Luchtige soufflé met roomijs in de Philips Air Cooker
Zo kook je luchtige soufflé met roomijs in de Philips Air Cooker. Kook heerlijke Air Cooker recepten met Wilco Berends. Het volledig recept vind je hier.
Porties12,Voorbereidingstijd10 min,Bereidingstijd:10 min
Wilco Berends
Air Cooker
Ingrediënten
5 eidooiers
50 gr basterdsuiker
60 gr magere kwark of Griekse yoghurt
Merg uit ½ vanillestokje
4 eiwitten
50 gr poedersuiker
Roomboter
Roomijs met een mooie smaak (bijvoorbeeld ijs van Ko in Vreeland)
Bereiding
1. Beslag
Meng de eidooiers, basterdsuiker, kwark, en vanillemerg in een kom. Klop het eiwit met de poedersuiker in een tweede kom op tot het de dikte heeft van dikke yoghurt. Vouw de mengsels met een spatel luchtig door elkaar heen en doe in een spuitzak.
2. Soufflé
Smeer de cocottes in met een dun laagje boter en bestrooi alle kanten met poedersuiker. Vul de cocottes tot de rand en strijk af met een spatel. Maak een klein geultje langs de bovenrand door het topje van je duim erop te leggen en de cocotte helemaal rond te draaien. Zet in de koelkast. Verwarm de Air Cooker 5 minuten voor op 160 ℃ met 0 vocht. Zet de cocottes vervolgens in het mandje en laat ze 8 minuten bakken tot gerezen en bruin aan de bovenkant. Houd ze goed in de gaten, maar maak de Air Cooker niet open. Maak ondertussen vast de bolletjes roomijs klaar, want als de soufflés klaar zijn, moeten ze meteen worden geserveerd.
3. Opbouw
Zet de warme cocotte op een mooi onderbordje en bestrooi met poedersuiker. Op tafel laat je de bol ijs bovenop de soufflé zakken.
Tip van de Chef: Je kunt de helft van het soufflébeslag in een puntzak in de diepvries bewaren voor een volgende keer.