Air Cooker-recepten van: Lars van Galen - ’t Lansink* - Hengelo
Bekijk hoe je zachtgegaarde kalfswang met fondantaardappelen en groene asperges bereidt met jouw Philips Air Cooker
Zachtgegaarde kalfswang met fondantaardappelen en groene asperges in de Philips Air Cooker
Zo kook je zachtgegaarde kalfswang met fondantaardappelen en groene asperges in de Philips Air Cooker. Kook heerlijke Air Cooker recepten met Lars van Galen. Het volledig recept vind je hier.
Porties4,Voorbereidingstijd15 min,Bereidingstijd:180 min
Lars van Galen
Air Cooker
Ingrediënten
2 stuks grote aardappel
verse tijm en rozemarijn
750 gr kalfswang
1 liter kalfsjus (zelfgetrokken of van een goede kwaliteit fond)
Schil de aardappelen en halveer deze. Snijd de halve aardappel in vieren en vervolgens in mooie langwerpige stukken van gelijke grootte. Bak in een koekenpan de aardappelen bruin in roomboter en voeg op het laatst de tijm en rozemarijn toe.
2. Kalfswang
Snijd de kalfswang in drie of vier stukken en snijd het grove vet eraf. Kruid de wang met peper en zout en bak de wangen lekker bruin in een pan met boter. Voeg op het laatst de in kwarten gesneden champignons en knoflook toe en bak ze even mee.
Doe de gebakken kalfswang met de knoflook en champignons in het Air Cooker-bakje en giet er hete kalfsjus op totdat de wangen net onder staan. Voeg de aardappelen, tijm en rozemarijn toe en roer alles even om. Gaar de wangen op 90 minuten in de Air Cooker op de handmatige instelling 160 ℃ en twee druppels stoom.
3. Groene asperges
Snijd de houtige onderkant van de asperges (ongeveer 2 cm). Leg de asperges op de grillplaat van de Air Cooker en besprenkel met aceto balsamico en olijfolie, kruid met peper en zout en strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover.
Zet wanneer de kalfswang 90 minuten heeft gegaard de bakplaat met groene asperges op het Air Cooker-bakje en gaar alles nog 10 minuten nog op dezelfde stand.
4. Opbouw
Opbouw Serveer de maaltijd met een mooi stuk rustiek brood.
Vegetarische variant
Vervang de kalfswang voor 750 gr knolselderij en de kalfsjus voor uien- of groentejus. Snijd de geschilde knolselderij in stukken van 3 x 3 cm en behandel ze in op dezelfde manier als de kalfswang.