0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Air Cooker-recepten van: Lars van Galen - ’t Lansink* - Hengelo

    Zachtgegaarde kalfswang met fondantaardappelen en groene asperges

    Bekijk hoe je zachtgegaarde kalfswang met fondantaardappelen en groene asperges bereidt met jouw Philips Air Cooker

    Zachtgegaarde kalfswang met fondantaardappelen en groene asperges in de Philips Air Cooker

    Zo kook je zachtgegaarde kalfswang met fondantaardappelen en groene asperges in de Philips Air Cooker. Kook heerlijke Air Cooker recepten met Lars van Galen. Het volledig recept vind je hier.

    Porties 4, Voorbereidingstijd 15 min, Bereidingstijd: 180 min
    Lars van Galen
    Air Cooker

    Ingrediënten

    • 2 stuks grote aardappel
    • verse tijm en rozemarijn
    • 750 gr kalfswang
    • 1 liter kalfsjus (zelfgetrokken of van een goede kwaliteit fond)
    • 1 teen knoflook, geplet met schil
    • 250 gr kastanjechampignons in kwarten
    • Peper en zout
    • 12 stuks groene asperges (of zes witte geschilde asperges)
    • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
    • Balsamico-azijn
    • Extra vergine olijfolie
    • Roomboter

    Bereiding

    • 1. Fondantaardappelen
    • Schil de aardappelen en halveer deze. Snijd de halve aardappel in vieren en vervolgens in mooie langwerpige stukken van gelijke grootte. Bak in een koekenpan de aardappelen bruin in roomboter en voeg op het laatst de tijm en rozemarijn toe.
    • 2. Kalfswang
    • Snijd de kalfswang in drie of vier stukken en snijd het grove vet eraf. Kruid de wang met peper en zout en bak de wangen lekker bruin in een pan met boter. Voeg op het laatst de in kwarten gesneden champignons en knoflook toe en bak ze even mee.
    • Doe de gebakken kalfswang met de knoflook en champignons in het Air Cooker-bakje en giet er hete kalfsjus op totdat de wangen net onder staan. Voeg de aardappelen, tijm en rozemarijn toe en roer alles even om. Gaar de wangen op 90 minuten in de Air Cooker op de handmatige instelling 160 ℃ en twee druppels stoom.
    • 3. Groene asperges
    • Snijd de houtige onderkant van de asperges (ongeveer 2 cm). Leg de asperges op de grillplaat van de Air Cooker en besprenkel met aceto balsamico en olijfolie, kruid met peper en zout en strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover.
    • Zet wanneer de kalfswang 90 minuten heeft gegaard de bakplaat met groene asperges op het Air Cooker-bakje en gaar alles nog 10 minuten nog op dezelfde stand.
    • 4. Opbouw
    • Opbouw Serveer de maaltijd met een mooi stuk rustiek brood.
    • Vegetarische variant
    • Vervang de kalfswang voor 750 gr knolselderij en de kalfsjus voor uien- of groentejus. Snijd de geschilde knolselderij in stukken van 3 x 3 cm en behandel ze in op dezelfde manier als de kalfswang.
    Zachtgegaarde kalfswang met fondantaardappelen en groene asperges in de Philips Air Cooker

    Wat heb je nodig

    Personalisatie met de HomeID app

    Ontdek gezonde, voedzame recepten, thuisinspiratie en begeleid koken met de HomeID app, je culinaire metgezel

    Inspiratie voor recepten, gebaseerd op uw gedrag en voorkeuren

    Personalisatie met de HomeID app

    Real time updates en meldingen

    Kook op afstand en pas de gewenste resultaten aan

    Spraakbesturing compatibel met Amazon's Alexa

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.