Vol en zacht met een zoet accent
Porties 4, Bereidingstijd: 30 m
Ingrediënten
- 1 ui, fijngehakt
- 2 el verse korianderblaadjes, fijngehakt
- versgemalen zwarte peper
- 4 tl crème fraîche
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1 el olijfolie
- 1 bosje wortelen
- 1 l groentebouillon
Bereiding
- Schrap de worteltjes en snijd ze in stukken.
- Voeg de wortel, komijn en 1 eetlepel korianderblaadjes toe en smoor dit onder voortdurend roeren 2 minuten op hoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de worteltjes in 15 minuten gaar. Laat enkele minuten afkoelen (de vloeistof mag niet heter zijn dan 80 °C).
- Pureer de worteltjes met de bouillon gedurende minimaal 1 minuut in de blender op MAX. Warm indien nodig opnieuw op en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep met 1 eetlepel crème fraîche en versgemalen zwarte peper, en garneer met enkele blaadjes verse koriander.
- 30 minuten totale bereidingstijd