In deze klassieke Thaise kippensoep zorgen de smaakvolle ingrediënten voor een verfrissende soep.
   Porties 4, Voorbereidingstijd 5 m, Bereidingstijd: 23 m 
    Ingrediënten
    - 25 g verse gember, fijngesneden1
  - 1 stengel vers citroengras100
  - 100 g champignons, in plakjes150
  - 150 g kipfilet of kippendijen1
  - 1 eetlepel limoensap, of meer naar smaak1
  - 1 eetlepel vissaus1
  
     - 1 theelepel suiker1
  - 1 theelepel Thaise currypasta (pittig)2
  - 2 eetlepels verse basilicumblaadjes, gehakt2
  - 2 eetlepels verse koriander, gehakt200
  - 200 ml kokosmelk800
  - 800 ml kippenbouillon
  
     Bereiding
    - Snijd het citroengras in stukken van 4 cm. Snijd de kip in kleine stukken.
  - Doe alle ingrediënten in de Soup maker, met de kip bovenop.
  - Sluit het deksel en kies het boerensoepprogramma.
  - Verdeel de soep in kommen wanneer deze klaar is. Garneer tot slot met de
verse kruiden.
  -  Tip van de Chef: The coconut milk balances the flavours in this soup nicely, but leaving it out also works well.