Zalmkroketten zijn heerlijk en makkelijk om te maken. Goed voor een eenvoudige avondmaaltijd, als snack, of koud op een salade de dag erna.
Porties 2 p, Voorbereidingstijd 10 m, Bereidingstijd: 10 m
Ingrediënten
- 170 gr zalm uit blik, uitgelekt en in stukjes
- 1 ei
- 30 gr fijngehakte selderij
- 25 gr lenteui in stukjes
- 1 eetlepel verse dille, gehakt
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 40 gr tarwekiemen
- 45 ml olijfolie
Bereiding
- Meng in een kom de zalm, ei, selderij, lenteui, dille en knoflookpoeder. Vorm van het mengsel balletjes ter grootte van een golfbal en rol ze door de tarwekiemen.
- Verhit olie in een grote wok op middelhoog vuur. Druk de balletjes iets plat en frituur ze in ongeveer 10 minuten goudbruin, af en toe omkeren.