Radijsjes zijn niet alleen lekker in salades, maar ook zeker in een frisse soep. Met de SoupMaker maakt u in slechts 20 minuten de lekkerste soepen, zonder potten of pannen.
Porties 6, Voorbereidingstijd 0 - 30 minuten
Ingrediënten
- 2 bossen radijsjes
- 2 sjalotten
- 4 aardappels
- 1 eetlepel boter
- 8 dl groentebouillon
- 1 theelepel citroenrasp
- 2 dl créme fraiche
- 1 eierdooier
- Peper en zout uit de molen
Bereiding
- Was de bossen radijs. Snij vervolgens 10 radijsjes in reepjes en zet deze apart in water. Doe de rest van de radijs met de bladeren, de aardappels en de boter in de SoupMaker. Maak de sjalotten schoon en doe deze ook in de SoupMaker.
- Vul de SoupMaker tot het bovenste streepje met de bouillon en kies programma 1. Meng tijdens het programma de eierdooier met de crème fraiche en voeg deze na afloop van het programma toe aan de hete soep.
- Blend alles 30 seconden met behulp van het manuele blendprogramma om de soep romig te maken.
- Breng op smaak met zout en peper. Dien de soep op met de vers gesneden radijs en een beetje citroenrasp. Heerlijk fris en romig!