0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Risottoballetjes

    Porties 9, Voorbereidingstijd 30 m, Bereidingstijd: 10 m
    Groenten
    Notenvrij
    Kaas
    Pasta, noedels of rijst
    30-60 minuten
    Voorafjes en snacks
    Airfryer

    Ingrediënten

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 sjalotje, fijngehakt
    • 125 g champignons , gehakt
    • 100 g risottorijst
    • 250 ml kippenbouillon
    • 25 g versgeraspte Parmezaanse kaas
    • versgemalen peper
    • 3 sneetjes oud witbrood
    • 1 ei

    Bereiding

    • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit het sjalotje. Bak de champignons mee tot het vocht verdampt.
    • Roer de rijst erdoor en bak de korrels even mee tot ze glanzen. Voeg de bouillon mee en kook de rijst in 20 minuten zachtjes gaar.
    • Roer de kaas en peterselie door de risotto en breng op smaak met zout en peper.
    • Laat de risotto afkoelen en in de koelkast in minstens 1 uur koud worden.
    • Maal het brood in de keukenmachine tot fijn kruim en meng er 1 eetlepel olijfolie door. Blijf mengen tot het weer een los kruim wordt. Doe het kruim over in een diep bord.
    • Klop de eieren los in een ander diep bord
    • Vorm de risotto tot balletjes ter grootte van een walnoot. Haal de balletjes eerst door het ei en daarna door het broodkruim.Verwarm de Air Fryer voor op 200 °C. Leg 8-10 balletjes in het mandje en schuif dit in de Air Fryer. Stel de tijd in op 5 minuten en bak de risottoballetjes goudbruin. Bak de rest van de balletjes op dezelfde manier. Serveer de risottoballetjes op een schaal met rode of groene pesto.
    Risottoballetjes

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.