Porties6,Voorbereidingstijd10 m,Bereidingstijd:40 m
Groenten
Notenvrij
Staafmixer
Lactosevrij
Thanksgiving
30-60 minuten
Voorafjes en snacks
Zuivelvrij
Fruit
Glutenvrij
Ingrediënten
500 g pompoen
1 ui
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gemalen komijn
2 l kippenbouillon
1/2 citroen
Bereiding
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd de pompoen in grote stukken. Hak de ui en knoflook fijn.
Giet de kippenbouillon op de groenten in de koekenpan en breng deze aan de kook. Laat het mengsel 30-40 minuten zachtjes koken. Pureer de soep in de koekenpan met de handmixer. Voeg naar smaak citroensap, zout en versgemalen peper toe.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Fruit de uien en knoflook zachtjes tot deze lichtbruin zijn. Voeg de komijn en stukken pompoen toe en bak het mengsel kort tot de komijn begint te geuren.