Linzen nemen alle smaken op die u in de soep stopt. Deze soep is licht, maar toch stevig en vegetarisch; een prima maaltijdsoep.
Porties4,Voorbereidingstijd0 m,Bereidingstijd:23 m
0-30 minuten
Groenten
Notenvrij
Voorafjes en snacks
SoupMaker
Vegetarisch
Ingrediënten
1 teentje knoflook20
20 g verse gember100
100 g wortels100
100 g bleekselderij100
100 g kerstomaatjes2
2 rode pepers150
150 g rode linzen730
730 ml groentebouillon
peper en zout naar smaak200
200 g verse spinazie en natuurlijke yoghurt, om te garneren
Bereiding
Pel de knoflook, schil de gember en hak beide fijn. Snijd de wortel en bleekselderij in blokjes van 1 cm. Snijd de kerstomaatjes in vieren. Verwijder de zaadlijsten uit de rode pepers en hak ze fijn.
Doe alle ingrediënten behalve de spinazie en de yoghurt in de SoupMaker, sluit het deksel en kies het boerensoepprogramma.
Open het deksel als de soep klaar is, roer de spinazie erdoor en wacht 30 seconden.
Serveer in kommen of diepe borden, met een schepje yoghurt in het midden.