Mulligatawny is op zichzelf al een heerlijk maal. Het wordt nog beter als u het een dag in de koelkast zet.
Porties 4, Voorbereidingstijd 0 m, Bereidingstijd: 23 m
Ingrediënten
- 20 g verse gember1
- 2 teentjes knoflook50
- 50 g bleekselderij50
- 50 g wortels50
- 50 g fijngehakte ui150
- 150 g mango of appel200
- 200 g kipfilet50
- 50 g rijst1
- 1 eetlepel kurkuma0.5
- ½ theelepel gemalen komijn630
- 630 ml kippen- of groentebouillon
- peper en zout1
- 1 eetlepel citroensap100
- 100 ml yoghurt en gehakte verse koriander, om te garneren
Bereiding
- Pel de knoflook, schil de gember en hak beide fijn. Snijd de wortel en bleekselderij in hapklare stukjes. Schil en ontpit de mango of snijd de appel in dunne plakjes. Snijd de kip in stukjes van 2 cm.
- Doe alle ingrediënten behalve het citroensap, de yoghurt en de koriander in de SoupMaker, sluit het deksel en kies het boerensoepprogramma.
- Open het deksel als de soep klaar is en roer het citroensap erdoor. Verdeel de soep over de kommen, bestrooi met gehakte korianderblaadjes en schep een beetje yoghurt in het midden.