Elke portie bevat:
1050 kJ/250 kcal
8 g eiwitten
13 g vet waarvan 8 g verzadigd
25 g koolhydraten
2 g vezels
Porties 4 p, Voorbereidingstijd 20 m, Bereidingstijd: 15 m
Ingrediënten
- 200 g bloem
- 75 g boter
- 1 ei
- 2 eetlepels melk
- peper en zout
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel olie
- 200 g spinazie
- 1 ei
- 100 g hüttenkäse (ongezouten)
- 4 cakevormpjes of kleine schaaltjes die in de Airfryer passen
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor het deeg met een snufje zout in een keukenmachine en meng tot er een deegbal ontstaat. Leg op een ondergrond en kneed met uw handen tot een glad deeg. Laat 15 minuten rusten in de koelkast.
- Snipper de ui. Verwarm de olie in de pan en voeg de ui toe. Fruit glazig, voeg de spinazie toe en bak 1 tot 2 minuten tot de spinazie is geslonken. Klop het ei los in een kom en meng met de hüttenkäse.
- Druk het vocht uit de spinazie, snijd en voeg toe aan het kaasmengsel.
- Deel het deeg in vieren. Rol elk gedeelte uit tot een cirkel die groot genoeg is om de bodem van een van de vormen te bedekken. Bekleed de vormen met het deeg. Vul elke vorm met de spinazievulling.
- Verwarm de Airfryer voor op 180 °C. Doe de quiche(s) in de mand van de Airfryer en schuif de mand in de Airfryer. Stel de timer in op 15 minuten. Serveer de quiches lauw of koud.
- Tip van de Chef: U kunt ook een grote spinazie quiche maken. Gebruik in dat geval de dubbele hoeveelheid deeg om een springvorm van 20 cm te bekleden en gebruik de dubbele hoeveelheid vulling. Bak 20 tot 25 minuten.