1
0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    • Philips Shop voordelen:

    • Gratis retourneren

    • Gratis verzending vanaf €20,-

    Producten

    Minipizza's met basilicum en broccoli

    Voor een onverbeterlijke pizzaparty

    Porties 4, Bereidingstijd: 40 m
    Groenten
    Notenvrij
    60-90 minuten
    Vegetarisch
    Keukenmachine
    Kaas
    Voorafjes en snacks
    Bloem

    Ingrediënten

    • versgemalen zwarte peper
    • - bakplaat, ingevet
    • 150 g pizzakaas
    • 3 lente-uien, in stukjes van 1 cm
    • 1 zakje droge gist (7 g)
    • 2 dl crème fraîche
    • 500 g bloem
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 30 g verse basilicum
    • 300-400 g broccoliroosjes
    • 2 el extra vergine olijfolie

    Bereiding

    • Plaats het kneedmes in de keukenmachine en strooi gist en bloem in de kom. Mix alles en voeg via de toevoeropening druppelsgewijs 2 eetlepels olijfolie en 2,5 dl lauw water toe.
    • Laat de keukenmachine draaien tot het deeg zich tot een bal heeft gevormd. Kneed het verder enkele seconden met de hand af op een met bloem bestoven oppervlak.
    • Vorm het deeg tot een bal, leg het in een kom en laat, afgedekt met plasticfolie, 30 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 220 °C.
    • Kook de broccoliroosjes in gezouten water in 3-4 minuten beetgaar. Leg ze in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
    • Maak de kom schoon, en hak daarin de basilicum en het knoflook fijn. Voeg de crème fraîche toe en meng tot een prachtig groene saus. Breng op smaak met peper en zout.
    • Verdeel het deeg in vieren en leg de bolletjes op een met bloem bestoven werkvlak. Rol elk bolletje uit tot een cirkel met een diameter van circa 15 cm en leg ze op de bakplaat. Verdeel het basilicummengsel over de pizza's en beleg met de broccoliroosjes en lente-ui. Bestrooi met de kaas. Bak de pizza's in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin.
    • 40 minuten bereidingstijd 30 minuten voor het rijzen
    Minipizza's met basilicum en broccoli