1
0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    • Philips Shop voordelen:

    • Gratis retourneren

    • Gratis verzending vanaf €20,-

    Producten

    Koniginnen
    hapje

    Tijdens de feestdagen of tijdens de lunch kan je Airfryer je helpen de lekkerste lunch of voorgerechten te maken. De bakplaat kan je namelijk gebruiken om een écht koninginnenhapje te maken. Zowel het pasteibakje als de ragout zijn gemakkelijk in de Airfryer te bereiden.

    Porties 6, Bereidingstijd: 30 minuten
    Grillpan
    0-30 minuten
    Voorafjes en snacks
    Airfryer
    The Philips Chef

    Ingrediënten

    • 400 gram kipdijvlees
    • 1 ui
    • 1 lepel olie
    • 200 gram champignons
    • ½ l kippenbouillon
    • 9 plakjes bladerdeeg
    • 1 bakje tuinkers
    • 1 teentje knoflook
    • 1½ dl magere room
    • Peper en zout
    • Roux bindmiddel blank of maizena
    • 1 ei geklopt

    Bereiding

    • 1. Maak eerst de bakjes door in 9 plakjes bladerdeeg met een grote mok of een ronde deegsteker een gat in het midden van het bladerdeegplakje te steken.
    • 2. Prik uit 6 van de 9 ronde kleinere cirkels van bladerdeeg met een kleinere ronde stekeren leg deze rondjes ook op elkaar: dit worden de dopjes.
    • 3. Maak van de 3 ronde vormen een bladerdeegtorentje en maak van het restant een vierkante toren en snij deze diagonaal door de midden zodat je een driehoek krijgt met een halve cirkel in het midden.
    • 4. Bestrijk deze bladerdeegplakjes met het geklopt ei en verdeel deze in de mand van de Airfryer. Bak de torentjes 15 minuten af op de bakplaat op 160 graden en zet deze apart.
    • 5. Snij tussentijds het kipdijvlees in kleine blokjes en de champignons in kwarten. Snipper de ui en pers de knoflook en wanneer de pasteibakjes klaar zijn zet dan weer de bakplaat in de Airfryer.
    • 6. Doe de lepel olie op de bakplaat en bak hier het kippenvlees met de uien aan (5 minuten op 190 graden).
    • 7. Voeg de champignons en de look toe aan de kip en de ui en bak dit nog eens 5 minuten op 190 graden.
    • 8. Voeg nu de bouillon en de room toe en breng de massa op smaak met peper en zout uit de molen.
    • Tip van de Chef: Gebruik de bakplaat in de Airfryer om de hapjes op te leggen. Heerlijk met gepofte tomaatjes en asperges uit de Airfryer.
    Koninginnenhapje