Elke portie bevat:
505 kJ/120 kcal
10 g eiwitten
2 g vet waarvan 1 g verzadigd
15 g koolhydraten
1 g vezels
Porties 4 p, Voorbereidingstijd 20 m, Bereidingstijd: 5 m
Ingrediënten
- 120 g gekookte kipfi let
- 1 stengel bleekselderij
- 30 g wortels
- 30 g champignons
- ½ theelepel fi jngesneden gember
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel kippenbouillonpoeder
- 1 ei
- 1 theelepel maïzena
- 8 loempiavellen
Bereiding
- Scheur de gekookte kipfi let in stukjes. Snijd bleekselderij, wortels en champignons in lange, dunne reepjes.
- Doe de stukjes kip in een kom en voeg bleekselderij, wortel en champignons toe. Voeg gember, suiker en kippenbouillonpoeder toe en meng. Dit wordt de vulling van de loempia’s.
- Klop het ei los en voeg de maïzena toe, zodat er een dikke pasta ontstaat. Zet weg.
- Doe wat vulling op elk loempia vel en rol op. Plak de uiteinden vast met het eimengsel. Bestrijk voor een knapperig resultaat de loempia’s licht met olie.
- Verwarm de Airfryer voor op 200 °C.
- Doe de loempia’s in de mand van de Airfryer en schuif de mand in de Airfryer. Stel de timer in op 4 minuten. Serveer met zoete chilisaus.