Ravioli is een makkelijk gerecht dat je zo kan eten met tomatensaus. Ik maak het gerecht regelmatig als vulling voor soep. De smaken van de kippenbouillon trekken dan heerlijk in de Ravioli.
Porties6,Bereidingstijd:+90 m
Pasta, noedels of rijst
Pasta- noedelmaker
+90 minuten
Gevogelte
Ingrediënten
1 kleine soepkip
1 theelepel kerriepoeder
1 kruidnagel
Stukje gember
2 laurier bladeren
3 lepels aardappelzetmeel
Peper en zout
250 gram Semola bloem
95 ml vocht (1 ei + 1 eidooier + water)
1 theelepel fijn zout
1 eetlepel extra vergine olijfolie
250 gram Ricotta
125gram kastanje champignons
1 hele zwarte truffel
40 gram fijngehakte walnoten
100 gram pecorino
Zout en peper
2 stengels lente ui
Bereiding
Zet de soepkip op het vuur met koud water en voeg in de bouillon kerriepoeder, gember, kruidnagel en laurier toe. Laat de bouillon 1 nacht pruttelen. Zeef vervolgens de bouillon en haal het vlees van de soepkip. Snij het vlees fijn in kleine blokjes en snij de lente ui in ringen.
Breng de bouillon op smaak met peper en zout en bind hem een beetje met aardappelzetmeel zodat het garnituur mooier gaat zweven in de soep.
Maak nu de vulling. Snij de champignons, truffel, walnoten en pecorino helemaal fijn en meng deze met de Ricotta tot een vulling. Breng vervolgens weer op smaak met zout en peper.
Maak van de bloem en de eieren de pasta. Doe deze ingredienten in de Pastamachine en installeer het Lasagna mondstuk. Maak vellen pasta en leg deze op een bebloemde aanrecht. Steek met een glas ringen uit het vel. Leg de vulling royaal in het midden op de ringen in een ovale vorm. Bestrijk de randen met ei en leg er een tweede ring boven op. Duw met een vork lijntjes in het deeg. Mocht je een deegroller hebben rol ze dan licht ovaal met kartels. Maak nu de truffelravioli gaar door deze 5 minuten in de bouillon mee te koken. Serveer de soep met twee stuks ravioli.