0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Kippenbouillon met ravioli van truffel

    Ravioli is een makkelijk gerecht dat je zo kan eten met tomatensaus. Ik maak het gerecht regelmatig als vulling voor soep. De smaken van de kippenbouillon trekken dan heerlijk in de Ravioli.

    Porties 6, Bereidingstijd: +90 m
    Pasta, noedels of rijst
    Pasta- noedelmaker
    +90 minuten
    Gevogelte

    Ingrediënten

    • 1 kleine soepkip
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 1 kruidnagel
    • Stukje gember
    • 2 laurier bladeren
    • 3 lepels aardappelzetmeel
    • Peper en zout
    • 250 gram Semola bloem
    • 95 ml vocht (1 ei + 1 eidooier + water)
    • 1 theelepel fijn zout
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    • 250 gram Ricotta
    • 125gram kastanje champignons
    • 1 hele zwarte truffel
    • 40 gram fijngehakte walnoten
    • 100 gram pecorino
    • Zout en peper
    • 2 stengels lente ui

    Bereiding

    • Zet de soepkip op het vuur met koud water en voeg in de bouillon kerriepoeder, gember, kruidnagel en laurier toe. Laat de bouillon 1 nacht pruttelen. Zeef vervolgens de bouillon en haal het vlees van de soepkip. Snij het vlees fijn in kleine blokjes en snij de lente ui in ringen.
    • Breng de bouillon op smaak met peper en zout en bind hem een beetje met aardappelzetmeel zodat het garnituur mooier gaat zweven in de soep.
    • Maak nu de vulling. Snij de champignons, truffel, walnoten en pecorino helemaal fijn en meng deze met de Ricotta tot een vulling. Breng vervolgens weer op smaak met zout en peper.
    • Maak van de bloem en de eieren de pasta. Doe deze ingredienten in de Pastamachine en installeer het Lasagna mondstuk. Maak vellen pasta en leg deze op een bebloemde aanrecht. Steek met een glas ringen uit het vel. Leg de vulling royaal in het midden op de ringen in een ovale vorm. Bestrijk de randen met ei en leg er een tweede ring boven op. Duw met een vork lijntjes in het deeg. Mocht je een deegroller hebben rol ze dan licht ovaal met kartels. Maak nu de truffelravioli gaar door deze 5 minuten in de bouillon mee te koken. Serveer de soep met twee stuks ravioli.
    Kippenbouillon met ravioli van truffel

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.