0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Kikkererwtensoep met zoete aardappel

    Met kikkererwten kunt u soep makkelijk een dikke gebonden textuur geven.

    Porties 4, Voorbereidingstijd 5 m, Bereidingstijd: 23 m
    0-30 minuten
    Groenten
    Notenvrij
    SoupMaker
    Voorafjes en snacks
    Aardappelen
    Fruit

    Ingrediënten

    • 300 g gekookte kikkererwten (blik), gewassen en uitgelekt100
    • 100 g zoete aardappel, geschild70
    • 70 g gehakte prei5
    • 5 takjes peterselie of koriander700
    • 700 ml groente- of kippenbouillon1
    • 1 eetlepel komijnzaad0.5
    • ½ eetlepel korianderzaad
    • snufje paprikapoeder2
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden1
    • 1 eetlepel olijfolie1
    • 1 theelepel zeezout, of meer naar smaak
    • sap van ½ limoen, of meer naar smaak
    • feta om te garneren

    Bereiding

    • Snijd de zoete aardappel in stukjes van 2-3 cm. Doe ze met de rest van de ingrediënten in de Soup maker.
    • Sluit het deksel en kies het programma voor gepureerde soep.
    • Open het deksel als de soep klaar is en schenk het mengsel in kommen.
    • Garneer tot slot elke kom met wat feta.
    • Tip van de Chef: Finely chopped coriander mixed with olive oil makes a nice finishing on top of your soup. Any potato or root vegetable could replace the sweet potato.
    Kikkererwtensoep

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.