Met kikkererwten kunt u soep makkelijk een dikke gebonden textuur geven.
Porties4,Voorbereidingstijd5 m,Bereidingstijd:23 m
0-30 minuten
Groenten
Notenvrij
SoupMaker
Voorafjes en snacks
Aardappelen
Fruit
Ingrediënten
300 g gekookte kikkererwten (blik), gewassen en uitgelekt100
100 g zoete aardappel, geschild70
70 g gehakte prei5
5 takjes peterselie of koriander700
700 ml groente- of kippenbouillon1
1 eetlepel komijnzaad0.5
½ eetlepel korianderzaad
snufje paprikapoeder2
2 teentjes knoflook, fijngesneden1
1 eetlepel olijfolie1
1 theelepel zeezout, of meer naar smaak
sap van ½ limoen, of meer naar smaak
feta om te garneren
Bereiding
Snijd de zoete aardappel in stukjes van 2-3 cm. Doe ze met de rest van de ingrediënten in de Soup maker.
Sluit het deksel en kies het programma voor gepureerde soep.
Open het deksel als de soep klaar is en schenk het mengsel in kommen.
Garneer tot slot elke kom met wat feta.
Tip van de Chef: Finely chopped coriander mixed with olive oil makes a nice finishing on top of your soup. Any potato or root vegetable could replace the sweet potato.