Porties4,Voorbereidingstijd30 minutes,Bereidingstijd:30 m
Groenten
Notenvrij
Keukenmachine
Kaas
Voorafjes en snacks
Aardappelen
+90 minuten
Ingrediënten
2 el bieslook, fijngeknipt
500 g aardappelen
1 l kippenbouillon
6 lente-uien
1 dl room
50 g blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld gorgonzola)
2 el olijfolie
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze 15-20 minuten in de kippenbouillon. Maak de lente-ui schoon en hak ze fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de lente-ui op hoog vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Laat enkele minuten afkoelen (de vloeistof mag niet heter zijn dan 80 °C).
Pureer de aardappelen met de bouillon en de lente-ui minimaal 1 minuut in de blender op MAX. Voeg tijdens het mixen de koude room toe voor een zijdezacht resultaat. Laat minimaal 2 uur afkoelen.
Deze soep wordt koud geserveerd. Roer alvorens te serveren goed door en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met het bieslook en kruimel de blauwschimmelkaas eroverheen.
30 minuten bereidingstijd 2 uur in de koelkast
U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.