0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Gekoelde lente-uiensoep met blauwschimmelkaas

    Fijn en pittig tegelijk

    Porties 4, Voorbereidingstijd 30 minutes, Bereidingstijd: 30 m
    Groenten
    Notenvrij
    Keukenmachine
    Kaas
    Voorafjes en snacks
    Aardappelen
    +90 minuten

    Ingrediënten

    • 2 el bieslook, fijngeknipt
    • 500 g aardappelen
    • 1 l kippenbouillon
    • 6 lente-uien
    • 1 dl room
    • 50 g blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld gorgonzola)
    • 2 el olijfolie

    Bereiding

    • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze 15-20 minuten in de kippenbouillon. Maak de lente-ui schoon en hak ze fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de lente-ui op hoog vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Laat enkele minuten afkoelen (de vloeistof mag niet heter zijn dan 80 °C).
    • Pureer de aardappelen met de bouillon en de lente-ui minimaal 1 minuut in de blender op MAX. Voeg tijdens het mixen de koude room toe voor een zijdezacht resultaat. Laat minimaal 2 uur afkoelen.
    • Deze soep wordt koud geserveerd. Roer alvorens te serveren goed door en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met het bieslook en kruimel de blauwschimmelkaas eroverheen.
    • 30 minuten bereidingstijd 2 uur in de koelkast
    Gekoelde lente-uiensoep

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.