Een Spaanse klassieker met een kleine twist. Het zachte van de mozzerella combineert heerlijk met het pittige van de peper. Lekker als voorgerecht of lunch op een warme dag.
Porties4
0-30 minuten
Groenten
Voorafjes en snacks
Vegetarisch
SoupMaker
Ingrediënten
500 gram trostomaten, ontveld
½ komkommer
1 rode peper
8 bolletjes mozzarella
1 limoen
2 tl groene pesto
Basilicum, ter decoratie
Tabasco
IJsklontjes
Bereiding
Snijd de zaadjes uit de rode peper en ontvel de tomaten. De tomaten kun je gemakkelijk ontvellen door ze aan de onderkant in te kruisen, even onder te dompelen in kokend water en ze goed af te spoelen met koud water. Je kunt het velletje er dan gemakkelijk afpellen.
Snijd alle groenten in stukken, pers de limoen uit en doe dit samen met het de ijsklontjes in de blender of SoupMaker. Wanneer de gazpacho te dik is kun je deze verdunnen met water of rode wijnazijn voor een pittige smaak. Breng de gazpacho op smaak met zout en peper.
Giet de soep in de glazen. Leg twee bolletjes mozzarella en een halve theelepel pesto in de soep. Garneer af met 2 kleine blaadjes basilicum en serveer met tabasco.