Een geraffineerde eerste gang voor een feestelijk etentje.
Porties 4, Voorbereidingstijd 5 m, Bereidingstijd: 23 m
Ingrediënten
- 200 g grote garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd (Tip)1
- 1 tomaat50
- 50 g prei of lente-uitjes1
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 kleine rode ui, gesnipperd30
- 30 g tomatenpuree
- een snufje cayennepeper1
- 1 takje verse peterselie500
- 500 ml vis- of zeevruchtenbouillon150
- 150 ml room
- naar keuze: een snufje saffraan
- Extra: olijfolie, citroensap en zeezout naar smaak
Bereiding
- Hak de tomaat en prei grof.
- Doe alle ingrediënten in de Soup maker, met de garnalen bovenop.
- Sluit het deksel en kies het programma voor gepureerde soep.
- Schenk de soep in uw favoriete kommen en serveer met geroosterd knoflookbrood.
- Tip van de Chef: Use the prawn shells to enrich the stock: Sauté the shells, add the stock and simmer for 15-20 minutes and strain.