1
0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    • Philips Shop voordelen:

    • Gratis retourneren

    • Gratis verzending vanaf €20,-

    Producten

    Franse uiensoep met geroosterd brood met gruyère

    Deze Franse klassieker wordt nog gezonder bij bereiding in de HomeCooker.

    Porties 4 p, Voorbereidingstijd 10 m, Bereidingstijd: 60 m
    HomeCooker
    Groenten
    Notenvrij
    60-90 minuten
    Voorafjes en snacks

    Ingrediënten

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 theelepel ongezouten boter
    • 1 kg uien, gepeld en gehalveerd
    • 6 teentjes knoflook, gepeld
    • 1 bosje verse tijm, ontdaan van blaadjes
    • 1 vers laurierblad
    • 1,5 liter runderbouillon, bij voorkeur biologisch
    • zeezout en versgemalen zwarte peper
    • 1 stokbrood of ciabatta
    • 80 g gruyère of andere smeltkaas

    Bereiding

    • Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel de temperatuur in op 250 °C. Doe de olijfolie en boter in de hete pan. Plaats de keukenmachine met snijschijf naast de HomeCooker en zet hem aan. Snij de uien en knoflook fijn (als u geen keukenmachine hebt, snij de uien en knoflook dan met de hand fijn). Doe alles over in de pan, voeg de tijm en laurierblaadjes toe, zet het deksel erop en stel de timer in op 20 minuten, zodat de uien goudbruin worden. Zet de snijmachine opzij.
    • Haal het deksel van de pan en voeg een flinke scheut bouillon toe zodat de uien niet door bakken. Verlaag de temperatuur tot 130 °C en stel de timer in op 10 minuten en laat de uien inkoken. Voeg dan de rest van de bouillon toe en breng op smaak met peper en zout. Stel vervolgens de timer in op nog eens 20 minuten en laat de soep zachtjes pruttelen.
    • Verwarm de oven voor op de hoogste stand (240 °C). Scheur het brood in stukken. Rasp de gruyère met de keukenmachine (of een rasp) grof boven een kom. Plaats vier ovenvaste soepkommen in een braadslee.
    • Zet de HomeCooker uit en vul de kommen met de soep tot ongeveer 3 cm onder de rand. Leg de stukken brood op de soep, strooi de kaas erover en maak af met een snufje zwarte peper. Plaats de braadslee ongeveer 3 minuten boven in de oven of tot het brood krokant is en de kaas is gesmolten en bubbels vormt.
    • Haal de braadslee voorzichtig uit de oven. Let op: de kommen zijn zeer heet. Lekker met een glas goede rode wijn.
    Pittige linzensoep met spinazie