Een stijlvolle soep, het perfecte begin van een speciaal diner.
Porties4,Voorbereidingstijd5 m,Bereidingstijd:23 m
0-30 minuten
Groenten
Notenvrij
SoupMaker
Kaas
Voorafjes en snacks
Vlees
Ingrediënten
350 g bloemkool1
1 eetlepel dragonbladeren
een snufje nootmuskaat0.5
½ theelepel zoete chilipoeder700
700 ml groentebouillon200
200 ml room
Naar keuze: 25 g geraspte Parmezaanse kaas
gedroogde ham
gehakte peterselie
extra vierge olijfolie
gemalen zwarte peper naar smaak
Bereiding
Snijd de bloemkool doormidden en verdeel hem in kleine roosjes. Was de
roosjes en doe ze in de Soup maker.
Doe de overige ingrediënten, behalve de room, in de Soup maker, sluit het deksel en kies het programma voor gepureerde soep.
Bak intussen de ham in een koekenpan en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Open het deksel als de soep klaar is, roer de room er doorheen en schenk
het mengsel in borden, kommen of glazen. Garneer met peterselie, de droge knapperige ham, een beetje olijfolie en gemalen zwarte peper.
Tip van de Chef: Try frying the ham with some honey. The sweet and savoury result gives a special touch to this soup.