Bloemkoolsoep heerlijk in de koudere maanden, Serveer ze samen met bloemkool crackers uit de Airfryer.
Porties 6, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- 1 halve kleine bloemkool
- 1 ui
- 1 preiwit
- 1 kruimige aardappel
- 600 ml kippenbouillon
- 100 ml magere room
- 150 gram ham
- 1 eetlepel peterselie
- 1 snufje peper en zout
- Optioneel:
- 4 pitabroodjes
- 1 halve bloemkool
- 1 preiwit
- 150 gram geraspte kaas
Bereiding
- 1. Was de prei, bloemkool, ui, en aardappel en snij deze in kleine stukken
- 2. Stop de bloemkool, aardappel, prei, ui, kippenbouillon, room in de soepmaker en selecteer programma 1
- 3. Maak tussentijds de bloemkoolbroodjes door de bloemkool, ham zeer fijn te snijden en de prei in ringen te snijden.
- 4. Hou een klein beetje prei en ham apart om de soep af te garneren
- 5. Bestrooi de pitabroodjes met de bloemkool, kaas, prei en ham en bak deze in de airfryer 6 min 180 graden
- 6. Wanneer de soepmaker klaar is giet dan de soep in de soepkommen en garneer met de ham en de prei
- Tip van de Chef: