0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Aspergesoep met verse dragon

    De dragon maakt het verschil

    Porties 4, Voorbereidingstijd 10 m, Bereidingstijd: 30 m
    0-30 minuten
    Pasta, noedels of rijst
    Groenten
    Voorafjes en snacks
    Staafmixer
    Vegetarisch

    Ingrediënten

    • 1 tl suiker
    • 25 g boter
    • 1,5 dl droge witte wijn
    • 500 g asperges
    • 1,5 dl room
    • 1 el verse dragon, fijngehakt

    Bereiding

    • Schil de asperges, verwijder de houterige uiteinden en snijd de asperges in stukjes (laat de aspergepunten heel). Kook de schillen en uiteinden 10 minuten in 7,5 dl water waaraan u de suiker en naar smaak wat zout hebt toegevoegd.
    • Ondertussen smelt u de boter in een pan en roerbakt u de stukjes asperge op hoog vuur (houd de aspergepunten apart voor straks). Voeg de room toe en laat iets inkoken.
    • Giet het water met de schillen af boven een kom en voeg dit vocht samen met de witte wijn toe aan de roergebakken asperges.
    • Breng alles aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep vervolgens grondig met de handblender.
    • Voeg de aspergepunten toe en laat de soep nog 2-4 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
    • Verdeel over 4 borden en bestrooi met de dragon.
    • 30 minuten totale bereidingstijd
    Aspergesoep met dragon

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.