Porties4,Voorbereidingstijd10 m,Bereidingstijd:30 m
0-30 minuten
Pasta, noedels of rijst
Groenten
Voorafjes en snacks
Staafmixer
Vegetarisch
Ingrediënten
1 tl suiker
25 g boter
1,5 dl droge witte wijn
500 g asperges
1,5 dl room
1 el verse dragon, fijngehakt
Bereiding
Schil de asperges, verwijder de houterige uiteinden en snijd de asperges in stukjes (laat de aspergepunten heel). Kook de schillen en uiteinden 10 minuten in 7,5 dl water waaraan u de suiker en naar smaak wat zout hebt toegevoegd.
Ondertussen smelt u de boter in een pan en roerbakt u de stukjes asperge op hoog vuur (houd de aspergepunten apart voor straks). Voeg de room toe en laat iets inkoken.
Giet het water met de schillen af boven een kom en voeg dit vocht samen met de witte wijn toe aan de roergebakken asperges.
Breng alles aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep vervolgens grondig met de handblender.
Voeg de aspergepunten toe en laat de soep nog 2-4 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.