Porties4,Voorbereidingstijd0 m,Bereidingstijd:50 m
Groenten
Blender
Vis
Lactosevrij
Stomer
30-60 minuten
Voorafjes en snacks
Zuivelvrij
Fruit
Ingrediënten
4 grote artisjokken
1 citroen
2 teentjes knoflook, gepeld
2 eetlepels kappertjes
1 ansjovisfilet, in stukjes
1 eetlepel Dijon-mosterd
50 g gemengde groene kruiden (bijvoorbeeld peterselie, munt, dille en bieslook)
100 ml olijfolie
Bereiding
Snijd de blaadjes van de artisjokken en snijd de stengel zodanig af dat de artisjokken rechtop blijven staan. Wrijf de uiteinden in met een halve citroen en snijd de andere helft van de citroen in schijfjes.
Leg op iedere artisjok een schijfje citroen en doe de artisjokken in stoomlaag 1. Stel de timer in op 35 minuten en laat de artisjokken garen.
Bereid de saus door de knoflook, kappertjes, ansjovis, mosterd en 1 eetlepel citroensap met een handblender of keukenmachine grof te mengen. Voeg als laatste de olijfolie toe. Serveer de artisjokken met een schep salsa verde erop.
Bereidingstijd: ongeveer 50 minuten.
U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.