0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Amandelsoep met eekhoorntjesbrood

    Rijk en warmhartig

    Porties 4, Bereidingstijd: 45 m
    Alcohol
    Groenten
    Vegetarisch
    Lactosevrij
    Keukenmachine
    30-60 minuten
    Voorafjes en snacks
    Zuivelvrij

    Ingrediënten

    • 100 g amandelen, gepeld
    • 4 eetlepels olie
    • 1 ui, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld
    • 750 ml kippenbouillon (van een blokje)
    • 250 ml witte wijn
    • 200 g eekhoorntjesbrood, in plakjes
    • 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
    • versgemalen zwarte peper
    • - keukenmachine met hakmes

    Bereiding

    • Rooster de amandelen 3-4 minuten in een koekenpan en laat afkoelen.
    • Fruit de ui en de knoflook in 2 eetlepels olie glazig (laat ze niet kleuren, want de soep moet mooi lichtgeel worden). Voeg de broodkruimels en de amandelen toe, bak een paar minuten mee en laat dan even afkoelen.
    • Plaats het hakmes in de keukenmachine. Voeg het amandelmengsel en 50 ml kippenbouillon toe. Pureer de amandelen en schep het mengsel in een soeppan met een dikke bodem. Voeg de rest van de bouillon en de wijn toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
    • Verhit de rest van de olie en bak de schijfjes eekhoorntjesbrood bruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
    • Serveer de soep met de paddenstoelschijfjes in diepe borden en bestrooi met peterselie.
    • 45 minuten bereidingstijd
    Amandelsoep met eekhoorntjesbrood

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.