Rooster de amandelen 3-4 minuten in een koekenpan en laat afkoelen.
Fruit de ui en de knoflook in 2 eetlepels olie glazig (laat ze niet kleuren, want de soep moet mooi lichtgeel worden). Voeg de broodkruimels en de amandelen toe, bak een paar minuten mee en laat dan even afkoelen.
Plaats het hakmes in de keukenmachine. Voeg het amandelmengsel en 50 ml kippenbouillon toe. Pureer de amandelen en schep het mengsel in een soeppan met een dikke bodem. Voeg de rest van de bouillon en de wijn toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
Verhit de rest van de olie en bak de schijfjes eekhoorntjesbrood bruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met de paddenstoelschijfjes in diepe borden en bestrooi met peterselie.
45 minuten bereidingstijd
U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.